Špenátové lasagne s rajčaty je lahodné a zdravé jídlo, které si zamilují všichni milovníci italské kuchyně. Tento recept kombinuje caprese omáčku s vrstvami špenátu a rajčatových plátků, posypaných sýrem a napečených dozlatova. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a rozmazlete své chuťové buňky lahodnou kombinací chutí!

Suroviny

  • 300g špenátu
  • 250g lasagne těstovin
  • 400g rajčat
  • 200g sýra nastrouhaného
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500ml mléka
  • 50g másla
  • 40g hladké mouky
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve očistěte a nakrájejte špenát, rajčata, cibuli a česnek.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte rajčata a vařte asi 10 minut, dokud nevytvoříte rajčatovou omáčku.
  4. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání zvolna přilijte mléko. Vařte omáčku do zhoustnutí.
  5. Přidejte nastrouhaný sýr do bechamelové omáčky, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  6. Přichystejte zapékací misku a vrstvěte lasagne těstoviny, špenát, rajčatovou omáčku a bechamelovou omáčku. Opakujte až do vyčerpání surovin.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30-40 minut, dokud těsto není měkké a omáčky krémové.
  8. Podávejte teplé s čerstvým chlebem nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *