19. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Špenátové rizoto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Špenátové rizoto s houbami je lahodná a zdravá vegeatriánská varianta tradičního italského pokrmu. Jednoduchý recept, který si zamilují všichni milovníci rizota i zdravé stravy. Vyzkoušejte ho doma a nechte se okouzlit bohatou chutí a vůní této lahůdky.

Suroviny:

  • 200 g špenátu
  • 200 g rýže na rizoto
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Parmezán (na dochucení)

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme je dozlatova.
  3. Přidáme na hrubé kousky nakrájený špenát a krátce promícháme, necháme zhruba 5 minut dusit.
  4. Přidáme rýži a necháme ji sklenout.
  5. Zalijeme vínem a necháme vypařit alkohol.
  6. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme podle pokynů na balení rýže, občas mícháme.
  7. Pokud je rýže měkká, dochutíme solí, pepřem a přidáme nastrouhaný parmezán.
  8. Rizoto necháme chvíli odstát a můžeme podávat posypané nadrobno nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *