Objavte klasiku české kuchyně s receptem na staročeský guláš z vepřového masu! Tento tradiční pokrm nabízí bohatou chuť díky kombinaci kvalitního vepřového, cibule, papriky a dalších koření. Jedná se o jednoduchý a výživný jídlo, který je ideální pro rodinný oběd či večeři. S naším detailním postupem si připravíte guláš, který zahřeje a potěší každého milovníka pravé české kuchyně. Připravte si lžíci a ponořte se do bohatých chutí staročeského gulášu!

Suroviny

  • 500g vepřové plece, nakrájené na kostky
  • 2 střední cibule, nakrájené nadrobno
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • 500 ml vody nebo vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup

  1. V hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej nebo sádlo. Přidejte kostky vepřového masa a opékejte, dokud nejsou ze všech stran zlatavě opečené.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a opékejte, dokud není zlatavá.
  3. Přisypte mletou papriku, majoránku a kmín, promíchejte a zprudka opékejte asi minutu, aby se uvolnily aroma koření.
  4. Zřeďte směs rajčatovým protlakem a přilijte vodu nebo vývar. Vše promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Přiklopte a na mírném ohni duste asi 1 hodinu, pravidelně kontrolujte a podle potřeby dolévejte vodu, aby masa bylo stále pod tekutinou.
  6. Když je maso téměř měkké, vmíchejte česnek a vařte dalších 10 minut.
  7. V malé misce smíchejte mouku s trochou vody a vyrobte hladkou pastu. Pomalu vmíchejte do guláše, aby se zahustil.
  8. Nechejte guláš jemně povařit ještě zhruba 10 minut, dokud nezíská požadovanou konzistenci.
  9. Dochuťte solí a pepřem podle chuti a podávejte s knedlíkem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *