Steak s chimichurri omáčkou a rejží je lahodná kombinace grilovaného masa s bylinkovou omáčkou a křupavou oblohou z rejží. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělý chuťový zážitek!
Suroviny
- 2 steaky z hovězího masa
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- Čerstvá petrželka
- Olivový olej
- Červený vinný ocet
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř
- Rejže na přílohu
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. Do mixéru dáme nakrájený česnek, chilli papričku, petrželku, olivový olej, vinný ocet, oregano, sůl a pepř. Vše dobře rozmixujeme, dokud nedosáhneme hladké konzistence omáčky.
- Steaky osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme steaky podle preferovaného stupně propečení.
- Rejži uvaříme podle návodu na obalu.
- Smažené steaky podáváme s chimichurri omáčkou a rejží jako přílohou. Dobrou chuť!




