Steak s chimichurri omáčkou a rejží je lahodná kombinace grilovaného masa s bylinkovou omáčkou a křupavou oblohou z rejží. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělý chuťový zážitek!

Suroviny

  • 2 steaky z hovězího masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • Čerstvá petrželka
  • Olivový olej
  • Červený vinný ocet
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř
  • Rejže na přílohu

Postup

  1. Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. Do mixéru dáme nakrájený česnek, chilli papričku, petrželku, olivový olej, vinný ocet, oregano, sůl a pepř. Vše dobře rozmixujeme, dokud nedosáhneme hladké konzistence omáčky.
  2. Steaky osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme steaky podle preferovaného stupně propečení.
  3. Rejži uvaříme podle návodu na obalu.
  4. Smažené steaky podáváme s chimichurri omáčkou a rejží jako přílohou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *