Steak s chimichurri omáčkou je lahodný argentinský pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje šťavnatý steak s pikantní chimichurri omáčkou plnou bylinek a koření. Nechte se okouzlit tímto lahodným pokrmem a připravte si ho i doma díky našemu jednoduchému receptu.

Suroviny:

  • 4 kusy steaku (ribeye, filet mignon)
  • 1/2 šálku čerstvé nasekané petrželky
  • 3 stroužky česneku, nasekaného
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte petrželku, česnek, olivový olej, vínny ocot, oregano, červený pepř, soľ a korenie.
  2. Steaky osušte utierkou a opečte ich na grile alebo panvici podľa preferencie.
  3. Po upečení nechajte steaky odpočívať asi 5 minút.
  4. Servírujte steaky s chimichurri omáčkou na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *