10. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Sushi rýžová placka z ryb je lahodný a originální pokrm, který vám přinese chuť Japonska přímo do vaší kuchyně. Sledujte jednoduchý recept a připravte si doma sushi rýžovou placku plněnou oblíbenými rybami a dalšími lahodnými surovinami. Vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 200g rýže na sushi
- 240ml vody
- 200g rybího masa (losos, tuňák, síra, hokkaido, makrela)
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- Nori řasy
Postup
- Rýži si důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda není čirá. Poté ji vložte do hrnce, zalijte vodou a nechte 15 minut namočenou.
- Rýži uveďte do varu, poté zmírněte plamen a nechte vařit pod pokličkou asi 15 minut, dokud voda nevstřebá. Rýži odstavte a nechte ji zchladnout.
- V menší misce smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Směs přidejte k uvařené rýži a jemně promíchejte.
- Rybí maso nakrájejte na tenké plátky nebo proužky.
- Nori řasy položte na hladkou plochu a rozetřete na ně vrstvu rýže. Na rýži rovnoměrně rozložte kousky rybího masa.
- Pečlivě srolujte nori plátek a řezte na menší kousky. Hotovo!




