10. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Sushi rýžová placka z ryb
zdroj: Recepty 24/7

Sushi rýžová placka z ryb je lahodný a originální pokrm, který vám přinese chuť Japonska přímo do vaší kuchyně. Sledujte jednoduchý recept a připravte si doma sushi rýžovou placku plněnou oblíbenými rybami a dalšími lahodnými surovinami. Vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 200g rýže na sushi
  • 240ml vody
  • 200g rybího masa (losos, tuňák, síra, hokkaido, makrela)
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Nori řasy

Postup

  1. Rýži si důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda není čirá. Poté ji vložte do hrnce, zalijte vodou a nechte 15 minut namočenou.
  2. Rýži uveďte do varu, poté zmírněte plamen a nechte vařit pod pokličkou asi 15 minut, dokud voda nevstřebá. Rýži odstavte a nechte ji zchladnout.
  3. V menší misce smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Směs přidejte k uvařené rýži a jemně promíchejte.
  4. Rybí maso nakrájejte na tenké plátky nebo proužky.
  5. Nori řasy položte na hladkou plochu a rozetřete na ně vrstvu rýže. Na rýži rovnoměrně rozložte kousky rybího masa.
  6. Pečlivě srolujte nori plátek a řezte na menší kousky. Hotovo!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *