11. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Sushi se sleďovým sashimi z Otoro
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné sushi se sleďovým sashimi z kvalitního Otoro tuňáka. Kombinace čerstvých ingrediencí a tradiční japonské techniky přípravy vám zajistí nezapomenutelný zážitek ze sushi. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si exkluzivní pokrm pro své blízké nebo speciální příležitost.

Suroviny

  • 250g čerstvé sleďové ryby (Otoro)
  • 200g sushi rýže
  • 50ml rýžový ocet
  • 20g cukr
  • 5g soli
  • Wasabi
  • Sója omáčka
  • Marinovaný zázvor

Postup

  1. Připravte sushi rýži podle pokynů na obalu, přidejte ocet, cukr a sůl a nechte vychladnout.
  2. Na krájení sleďové ryby použijte ostrý nůž a nakrájejte ji na tenké plátky.
  3. Na stůl položte bambusový podložku a na ni rozložte list nori.
  4. Rukama si navlhčenými vodou uhněťte menší dávku sushi rýže a rozprostřete ji na nori.
  5. Na vrch sushi rýže položte plátky sleďové ryby a připravený wasabi.
  6. Podávejte s sójovou omáčkou a marinovaným zázvorem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *