11. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné sushi se sleďovým sashimi z kvalitního Otoro tuňáka. Kombinace čerstvých ingrediencí a tradiční japonské techniky přípravy vám zajistí nezapomenutelný zážitek ze sushi. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si exkluzivní pokrm pro své blízké nebo speciální příležitost.
Suroviny
- 250g čerstvé sleďové ryby (Otoro)
- 200g sushi rýže
- 50ml rýžový ocet
- 20g cukr
- 5g soli
- Wasabi
- Sója omáčka
- Marinovaný zázvor
Postup
- Připravte sushi rýži podle pokynů na obalu, přidejte ocet, cukr a sůl a nechte vychladnout.
- Na krájení sleďové ryby použijte ostrý nůž a nakrájejte ji na tenké plátky.
- Na stůl položte bambusový podložku a na ni rozložte list nori.
- Rukama si navlhčenými vodou uhněťte menší dávku sushi rýže a rozprostřete ji na nori.
- Na vrch sushi rýže položte plátky sleďové ryby a připravený wasabi.
- Podávejte s sójovou omáčkou a marinovaným zázvorem.




