13. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na sushi z tekvic a avokáda, kterým si lahodíte své chuťové buňky. Připravte si lahodné a zdravé sushi s unikátní kombinací chutí. Sledujte náš jednoduchý návod a překvapte své blízké jedinečným pokrmem!
Suroviny
- 1 avokádo
- 1 malá tekvica
- 1/2 šálek sušeného rýže
- 1/4 šálku rýžového octa
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- Norimaki (sušené řasy)
- Wasabi a sójová omáčka na podávání
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na balení a přidejte do ní rýžový ocet, cukr a sůl. Nechte vychladnout.
- Pelte a vydejte semínka z avokáda a nakrájejte na plátky.
- Pelte tekvici, vyndejte semena a nakrájejte na tenké proužky.
- Položte nori řasu na bambusový koberec a potřete rýží, tak aby řasa byla celá pokrytá.
- Přidejte na jednu stranu avokádové plátky a na druhou stranu tekvici.
- Pomocí bambusového koberečku zatáhněte sushi do rolky a opatrně ji rozkrájejte.
- Pořiďte si rýžový sýr, forma ruly na sushi a nožičky vhodný na krájení. Postup je rychlí a kvalitní.
- Podávejte se wasabi a sójovou omáčkou.




