Svíčková na smetaně s brusinkou je tradiční české jídlo plné chutí ⁣a vůní. Vychutnejte si lahodnou​ svíčkovou,‌ která⁣ se krásně​ doplňuje s omáčkou‌ z kysané‍ smetany a osvěžujícími brusinkami. Nenechte⁤ si ⁣ujít ‌tento výjimečný ⁣recept, který potěší vaše chuťové buňky ⁣i duši. ⁤

Suroviny

  • 600g hovězího masa (svíčková)
  • 1 ⁢cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petrželová kořínky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké ‍mouky
  • 1 ⁤lžíce rajčatového ⁣protlaku
  • 200ml ‍smetany ke šlehání
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • 100g brusinek
  • sůl, pepř, ⁣bobkový⁢ list, nové koření

Postup

  1. Maso očistěte⁣ a nakrájejte na menší⁤ kousky.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné ⁤kostky. Mrkev⁢ a petržel očistěte a⁤ nakrájejte na plátky.
  3. V hrnci‍ rozehřejte olej a osmažte maso z každé‌ strany‍ dozlatova.
  4. Přidejte ⁣cibuli,⁣ mrkev a petržel a nechte‍ zkrátka zesklovatět.
  5. Přisypte⁣ mouku a ⁤za ​stálého míchání podlijte vlažnou vodou⁣ tak, aby nevznikly hrudky.
  6. Přidejte rajčatový‍ protlak a‌ promíchejte.
  7. Přilijte ⁢smetanu, ⁢přidejte‍ cukr, ocet‍ a koření⁣ (sůl, pepř, bobkový‌ list, nové koření) podle chuti.
  8. Nechejte omáčku provařit‍ alespoň ⁣30 minut ⁣na‍ mírném ohni.‍ Pokud⁣ se vám zdá příliš hustá, můžete ji naředit trochou vody.
  9. Přidejte brusinky a nechte ‍chvilku provařit.
  10. Svíčkovou podávejte s knedlíkem nebo houskovým⁢ knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *