Vyzkoušejte tradiční českou svíčkovou na smetaně se špekem! Tento lahodný recept spojuje jemné maso se šťavnatým špekem a krémovou omáčkou. Své chuťové buňky rozhodně potěšíte tímto lahodným pokrmem plným bohatých chutí. Sledujte naše kroky a připravte si skvělou svíčkovou na smetaně se špekem, která se bude líbit celé vaší rodině!
Suroviny
- 600g hovězí svíčkové
- 100g špek
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 petrželové kořeny
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- olej
- sůl, pepř, majoránka, bobkový list
Postup
- Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a kostky špeku.
- Přidáme na kostky nakrájenou svíčkovou a osmahneme z obou stran.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a osmahneme.
- Přidáme hladkou mouku a osmahneme.
- Přilijeme vývar, přidáme majoránku a bobkový list, osolíme a opepříme a dusíme doměkka.
- Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a pokračujeme vařením doměkka zeleniny.
- Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji na hladkou omáčku.
- Přidáme smetanu ke šlehání a necháme provařit. Omáčku spažeme a podáváme se svíčkovou a houskovým knedlíkem.




