Vyzkoušejte tradiční českou svíčkovou na smetaně se špekem! Tento lahodný recept spojuje jemné maso se šťavnatým špekem a krémovou omáčkou. Své chuťové buňky rozhodně potěšíte tímto lahodným pokrmem plným bohatých chutí. Sledujte naše kroky a připravte si skvělou svíčkovou na smetaně se špekem, která se bude líbit celé vaší rodině!

Suroviny

  • 600g hovězí svíčkové
  • 100g špek
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petrželové kořeny
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500ml vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • olej
  • sůl, pepř, majoránka, bobkový list

Postup

  1. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a kostky špeku.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou svíčkovou a osmahneme z obou stran.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a osmahneme.
  4. Přidáme hladkou mouku a osmahneme.
  5. Přilijeme vývar, přidáme majoránku a bobkový list, osolíme a opepříme a dusíme doměkka.
  6. Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a pokračujeme vařením doměkka zeleniny.
  7. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji na hladkou omáčku.
  8. Přidáme smetanu ke šlehání a necháme provařit. Omáčku spažeme a podáváme se svíčkovou a houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *