Vyzkoušejte svou šikovnost v kuchyni a připravte si lahodnou svíčkovou roládu s křenem. ​Tento tradiční recept ‌kombinuje⁢ jemné kousky‌ svíčkové se silnou a osvěžující chuti ⁣křenu, čímž⁤ vytváří dokonalou⁢ harmonii lahodných chutí.⁣ S námi si ⁤můžete ⁣snadno připravit tento lahodný pokrm ⁤a ⁣potěšit své chuťové buňky.​ Buďte kuchařem ve své ⁤vlastní kuchyni a ukažte‌ své kuchařské dovednosti ⁤tímto skvělým receptem na svíčkovou roládu⁤ s křenem.

Suroviny

  • 600g svíčkového masa
  • 200g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2‍ vejce
  • 100g‍ smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hořčice
  • 1‌ lžíce ​křenového‌ muštu
  • sůl,‍ pepř, ⁣majoránka

Postup

  1. Nejprve si‌ připravíme masovou ⁣náplň.⁣ Uzené maso,⁤ cibuli‍ a česnek nasekáme ⁣na‍ menší‍ kousky ‌a⁣ vše⁤ společně⁤ smícháme v mixéru.
  2. Přidejte vejce, smetanu,‌ hořčici, křenový mušt ⁢a promíchejte.⁣ Dochutíme solí,​ pepřem a ⁤majoránkou.
  3. Svíčkové maso naklepeme do tenké placičky, osolíme a opepříme. Nasprejujeme masem a ⁢rozetřeme na ‌něj připravenou náplň.
  4. Svíčkovou plátek s náplní ‌srolujeme do rolády a zafixujeme špejlí‌ nebo provázkem.
  5. Roládu pečeme v rozehřáté⁤ troubě na 180°C⁢ asi⁤ hodinu, dokud není maso zlatavě hnědé.
  6. Po upečení necháme roládu trochu vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s křenem a bramborovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *