Vyzkoušejte svou šikovnost v kuchyni a připravte si lahodnou svíčkovou roládu s křenem. Tento tradiční recept kombinuje jemné kousky svíčkové se silnou a osvěžující chuti křenu, čímž vytváří dokonalou harmonii lahodných chutí. S námi si můžete snadno připravit tento lahodný pokrm a potěšit své chuťové buňky. Buďte kuchařem ve své vlastní kuchyni a ukažte své kuchařské dovednosti tímto skvělým receptem na svíčkovou roládu s křenem.
Suroviny
- 600g svíčkového masa
- 200g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 100g smetany ke šlehání
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce křenového muštu
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme masovou náplň. Uzené maso, cibuli a česnek nasekáme na menší kousky a vše společně smícháme v mixéru.
- Přidejte vejce, smetanu, hořčici, křenový mušt a promíchejte. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- Svíčkové maso naklepeme do tenké placičky, osolíme a opepříme. Nasprejujeme masem a rozetřeme na něj připravenou náplň.
- Svíčkovou plátek s náplní srolujeme do rolády a zafixujeme špejlí nebo provázkem.
- Roládu pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi hodinu, dokud není maso zlatavě hnědé.
- Po upečení necháme roládu trochu vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s křenem a bramborovým knedlíkem.




