18. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Svíčková s brusinkami a karamelem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte originální kombinaci svíčkové s brusinkami a karamelovou omáčkou. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodné jídlo plné‌ kontrastních⁣ chutí. Neodolatelná kombinace sladkého a kyselého⁢ vám rozhodně udělá radost. Své chuťové‍ buňky ⁣rozhodně potěšíte tímto ‌lahodným​ pokrmem.

Suroviny:

  • 500g hovězí svíčkové
  • 200g ‍brusinek
  • 100g⁤ cukru
  • 200ml smetany ke ⁤šlehání
  • 50g másla
  • sůl, pepř, ​nové koření

Postup:

  1. Nejprve si připravíme marinádu pro svíčkovou. Smícháme smetanu s​ cukrem, solí, ⁣pepřem ​a novým⁢ kořením. Namáčíme do ní nakrájenou⁣ svíčkovou ‍a‍ necháme odležet v lednici nejlépe přes noc.
  2. Poté svíčkovou vyndáme z ‌marinády a ⁣opečeme na pánvi s máslem, dokud není z obou ⁣stran zlatě ‍hnědá.
  3. Vložíme do troubky a dopečeme ⁤na 180°C asi 30‌ minut.
  4. Mezitím ⁣si⁢ připravíme ‍karamel. Rozpustíme⁢ cukr na ⁢pánvi⁢ až se začne zlatě ⁣barvit.
  5. Přidáme brusinky a krátce‍ podusíme,‍ aby ⁣se ⁢karamel rozpustil.
  6. Svíčkovou podáváme​ se zbylou marinádou ‍a brusinkovým‌ karamelem ⁢jako‍ omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *