18. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte originální kombinaci svíčkové s brusinkami a karamelovou omáčkou. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodné jídlo plné kontrastních chutí. Neodolatelná kombinace sladkého a kyselého vám rozhodně udělá radost. Své chuťové buňky rozhodně potěšíte tímto lahodným pokrmem.
Suroviny:
- 500g hovězí svíčkové
- 200g brusinek
- 100g cukru
- 200ml smetany ke šlehání
- 50g másla
- sůl, pepř, nové koření
Postup:
- Nejprve si připravíme marinádu pro svíčkovou. Smícháme smetanu s cukrem, solí, pepřem a novým kořením. Namáčíme do ní nakrájenou svíčkovou a necháme odležet v lednici nejlépe přes noc.
- Poté svíčkovou vyndáme z marinády a opečeme na pánvi s máslem, dokud není z obou stran zlatě hnědá.
- Vložíme do troubky a dopečeme na 180°C asi 30 minut.
- Mezitím si připravíme karamel. Rozpustíme cukr na pánvi až se začne zlatě barvit.
- Přidáme brusinky a krátce podusíme, aby se karamel rozpustil.
- Svíčkovou podáváme se zbylou marinádou a brusinkovým karamelem jako omáčkou.




