15. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou svíčkovou s brusinkami a jemným lístečkovým těstem. Tento tradiční český pokrm jistě okouzlí všechny milovníky klasické české kuchyně. Připravte si ho snadno a rychle a nechte se unést bohatou chutí této delikátní kombinace masitých a sladkých chuťových vjemů. Vaši hosté budou nadšení!
Suroviny
- 500g hovězí svíčkové
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 200g brusinek
- 250ml smetany ke šlehání
- lístečkové těsto
- sůl, pepř, majoránka, bobkový list
Postup
- Svíčkovou omyjeme, nakrájíme na plátky a osolíme.
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a prolisovaný česnek.
- Přidáme maso a restujeme dozlatista.
- Zalijeme vodou, přidáme bobkový list a majoránku, přiklopíme a vaříme do měkka.
- Vyklopíme maso s cibulí a přidáme brusinky a smetanu.
- Povaríme do zhoustnutí a dochutíme solí a pepřem.
- Lístečkové těsto rozválíme na plech, nasypte máslo a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatista.
- Svíčkovou podáváme s lístečkovým těstem a čerstvým pečeným bramborem.




