29. 11. 2025
Autor: Dana Novotná
Svíčková s brusinkami a pistáciemi
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková s brusinkami a pistáciemi je lahodná kombinace tradiční české speciality s exotickým twistem. Křehká svíčková výborně kontrastuje se sladko-kyselou chutí brusinek a chřestem pistácií. Skvělá volba pro ty, kteří rádi experimentují s novými kombinacemi chutí. Navíc je recept velmi snadný a rychlý k přípravě. Užijte si tento lahodný pokrm plný překvapení!

Suroviny

  • 600g hovězí svíčkové
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 250ml hovězího vývaru
  • 250ml‌ smetany ke šlehání
  • 2 lžíce brusinek
  • 2 lžíce pistácií
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, mrkev a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou ​svíčkovou a osmahněte ji ze všech ⁤stran.
  3. Přidejte hovězí vývar a nechte dusit do měkka.
  4. Mezitím si smíchejte hladkou mouku se smetanou a přidejte do masa. Promíchejte⁢ a nechte provařit.
  5. Přidejte brusinky a pistácie a nechte ještě chvíli provařit.
  6. Přidejte hořčici a dochuťte solí a pepřem ‍podle chuti.
  7. Svíčkovou servírujte s ​houskovým knedlíkem nebo bramborovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *