16. 8. 2025
Autor: Dana Novotná
Svíčková s knedlíkem a švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková s knedlíkem a švestkami⁣ je tradiční české jídlo plné chutí ‌a vůní. Díky jemnému masu, ‍bohaté omáčce a‌ sladkým švestkám bude tato lahůdka rozhodně svádět vaše chuťové buňky. Připravte si tento skvělý‍ recept a užijte ⁤si klasickou⁤ českou kuchyni doma.

Suroviny

  • 600g⁤ hovězí⁤ svíčkové
  • 2​ cibule
  • 2 mrkve
  • 2 ‌stroužky česneku
  • 200ml smetany ⁤ke šlehání
  • lžíce ⁣hladké mouky
  • lžíce hořčice
  • laurvový list
  • bobkový list
  • sůl,‍ pepř,⁣ majoránka
  • 200g švestek
  • 300g⁤ hladké ‌mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • strouhanka

Postup

  1. Svíčkovou osolíme, okořeníme a​ z obou stran osmahneme⁤ na pánvi.‍ Poté ⁣ji dejte do pekáčku.
  2. Cibuli, mrkev a česnek nakrájejte na menší kousky a přidejte k masu. Zalijte vodou, přidejte bobkový list a nechte dusit.
  3. V ⁤míse smíchejte smetanu, mouku, koření a hořčici. Tuto směs přilijte​ k masu‍ a⁤ nechte dochutit.
  4. Na připravený těsto na knedlíky smíchejte mouku, ⁤vejce a sůl. Těsto nechte odpočívat a poté vytvořte knedlíky s ​ovocem.
  5. Knedlíky‌ vařte ‌ve vroucí osolené vodě až budou hotové.
  6. Svíčkovou s omáčkou podávejte s knedlíky a švestkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *