16. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Svíčková s knedlíkem a švestkami je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Díky jemnému masu, bohaté omáčce a sladkým švestkám bude tato lahůdka rozhodně svádět vaše chuťové buňky. Připravte si tento skvělý recept a užijte si klasickou českou kuchyni doma.
Suroviny
- 600g hovězí svíčkové
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- lžíce hladké mouky
- lžíce hořčice
- laurvový list
- bobkový list
- sůl, pepř, majoránka
- 200g švestek
- 300g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- strouhanka
Postup
- Svíčkovou osolíme, okořeníme a z obou stran osmahneme na pánvi. Poté ji dejte do pekáčku.
- Cibuli, mrkev a česnek nakrájejte na menší kousky a přidejte k masu. Zalijte vodou, přidejte bobkový list a nechte dusit.
- V míse smíchejte smetanu, mouku, koření a hořčici. Tuto směs přilijte k masu a nechte dochutit.
- Na připravený těsto na knedlíky smíchejte mouku, vejce a sůl. Těsto nechte odpočívat a poté vytvořte knedlíky s ovocem.
- Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě až budou hotové.
- Svíčkovou s omáčkou podávejte s knedlíky a švestkami.




