20. 12. 2025
Autor: Roman Žák
Svíčková s omáčkou marchand de vin
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková s omáčkou marchand de vin je lahodný francouzský pokrm, který spojuje tradiční českou svíčkovou omáčku s francouzskou omáčkou marchand de vin. Recept vám krok za krokem ukáže, jak připravit tuto bohatou a chutnou omáčku, která skvěle doplní pečené kousky hovězího masa. Vyzkoušejte tento gourmet pokrm doma a překvapte své blízké nevšední kombinací chutí!

Suroviny

  • 600g hovězí svíčková
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 200g slaniny
  • 50g sádlo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 lahev víno marchand de vin
  • sůl, pepř, nové koření, bobkové list

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli, mrkev, petržel a slaninu na kostičky.
  2. Na rozpáleném sádle osmažte zvolna zbarvenou cibuli a mrkev.
  3. Přidejte maso nakrájené na kostky, zpěníme z obou stran.
  4. Dokysela osmažte slaninu, přidejte do masa, promíchejte, osolte, opepřete a přidejte nové koření.
  5. Přidejte vodu a uveďte k varu, povaříme asi 1 hodinu.
  6. Mouku lehce osmahneme na pánvi, zalijeme vínem a přivedeme k varu.
  7. Pak odstavme omáčku a protlačíme rajče.
  8. Pak omáčku vmícháme do masa, podáváme s houskovým knedlíkem a domácí šlehačka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *