Vyzkoušejte nový způsob přípravy tradiční české svíčkové na smetaně – tentokrát v kokosovém mléce. Tento recept vám přinese exotickou chuť a jemnou, krémovou konzistenci, která vás okouzlí na první sousto. Připravte si svíčkovou v kokosovém mléce a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 600 g hovězí svíčkové
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 limeta
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou svíčkovou, osolíme a opepříme.
- Přidáme kmín a mletou papriku.
- Podlijeme vodou a necháme dusit, až maso změkne.
- Do vlažného kokosového mléka vmícháme hladkou mouku a dobře promícháme.
- Necháme asi 10 minut odpočívat.
- Poté přidáme máslo do masa a zalijeme kokosovým mlékem.
- Podáváme s rýží.




