17. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Svíčková v zeleninové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na⁤ tradiční českou svíčkovou v zeleninové omáčce, která se vám ⁢jistě zalíbí! ⁣Kombinace⁢ hovězího masa, zeleniny ‍a smetany vytváří lahodnou omáčku, která se skvěle hodí k houskovým‍ knedlíkům nebo bramborové kaši. S naším receptem si jednoduše připravíte ​toto oblíbené pokrm na‍ rodinný oběd nebo večeři. Zároveň si pochutnáte na chutném klasickém jídle, které⁢ si zamilovali lidé po celé České republice. Podle recept toto jídlo bude velmi chutné a jednoduché k přípravě. Užijte si svíčkovou v⁢ zeleninové ⁢omáčce! ⁢

Suroviny

  • 500g hovězího masa (svíčková)
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 ​petržele
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ⁤lžíce hladké mouky
  • 500ml hovězího vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička⁢ cukru
  • 1 bobkový list
  • 10 kuliček⁢ nového koření
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm ​nakrájenou cibuli, mrkev a petržel nakrájené na kolečka.
  2. Přidáme na kostky​ nakrájené maso a osmahneme společně.
  3. Přidáme hladkou mouku a krátce promícháme.
  4. Zalijeme hovězím vývarem a přidáme hořčici, cukr,‌ bobkový list a nové koření. Osolíme a⁢ opepříme podle chuti.
  5. Vše necháme⁤ provařit a provařit až do změknutí masa.
  6. Přidáme smetanu ke šlehání a vaříme ještě cca ‍5 minut.
  7. Zeleninovou ⁤svíčkovou podáváme s knedlíkem nebo ⁤domácími houskovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *