Vyzkoušejte úžasně chutnou a snadno připravitelnou svíčkovou. Tento klasický český recept je skvělou volbou pro každou příležitost. Podívejte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm a užijte si ho s rodinou nebo přáteli. Vyzkoušejte svíčkovou, která vás rozhodně nadchne!
Suroviny
- 600 g svíčkového masa
- 2 cibule
- 4 mrkve
- 4 petržele
- 400 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g másla
- olej na smažení
- sůl, pepř, mletá paprika
Postup
- Na oleji osmažte na kostičky nakrájené maso z obou stran dozlatova.
- Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a restujte do sklovata.
- Přidejte na plátky nakrájenou mrkev a petržel a restujte asi 5 minut.
- Osolte, opepřete a podlijte vývarem. Duste pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Vsypte mletou papriku a zalijte smetanou. Povařte doměkka a dochuťte podle chuti.
- Svíčkovou podávejte s houskovým knedlíkem a brusinkami.




