Vyzkoušejte úžasně chutnou a‍ snadno ​připravitelnou svíčkovou. ⁢Tento klasický český recept⁤ je skvělou volbou pro ⁢každou příležitost. ⁢Podívejte ‍se, jak snadno⁣ připravit ⁤tento lahodný pokrm a užijte si ho s ⁢rodinou nebo přáteli. ⁢Vyzkoušejte​ svíčkovou, která vás​ rozhodně ‍nadchne!

Suroviny

  • 600 g svíčkového masa
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 4 petržele
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, mletá paprika

Postup

  1. Na ​oleji osmažte na kostičky nakrájené maso z obou stran dozlatova.
  2. Přidejte na ‍kolečka nakrájenou cibuli a restujte do sklovata.
  3. Přidejte na plátky nakrájenou mrkev a petržel‌ a restujte asi 5 minut.
  4. Osolte, opepřete ⁤a podlijte vývarem. Duste pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Vsypte mletou papriku a zalijte smetanou. Povařte doměkka a dochuťte podle chuti.
  6. Svíčkovou podávejte s houskovým knedlíkem a brusinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *