27. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si recept na tento lahodný a jednoduchý arabský chléb. Sypaný arabský chléb je tradiční pokrm, který se snadno připravuje. Jeho křupavý povrch a lahodná chuť ho činí ideálním doplňkem k jakémukoli jídlu. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si tento chléb kdykoli budete mít chuť na něco výjimečného.
Suroviny
- 250 g mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného droždí
- 150 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí ve velké míse.
- Přidejte teplou vodu a olivový olej a vypracujte těsto.
- Přeneste těsto na pomoučenou pracovní plochu a hněťte ho přibližně 10 minut, dokud není hladké a elastické.
- Vraťte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte kynout asi 1-2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svoji velikost.
- Vyndejte těsto z mísy a rozdělte ho na 8 stejně velkých kuliček.
- Ruce si potřete olivovým olejem a každou kuličku rovnou dlaní rozpíchněte na tenký kruh o průměru asi 15 cm.
- Ohřívejte pánve na středním plameni a naolejujte je trochou olivového oleje.
- Pokládejte chleby na rozpálenou pánev a opékejte je asi 2 minuty na každé straně, dokud nezískají zlatavou barvu a nezačnou se tvořit bublinky.
- Vyjměte chleby z pánve a pokračujte s opékáním zbývajících chlebů.
- Podávejte teplé nebo studené jako přílohu k arabským jídlům nebo je použijte pro přípravu sendvičů.




