19. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chuť Francie s tímto lahodným receptem na Sýrovou cibulačku z Burgundska. Jednoduchá a rychlá příprava vám přinese bohatou kombinaci sýra a sladkých cibulí, které se skvěle hodí k pečivu nebo jako příloha k masu. Nenechte si ujít tuto lahůdku plnou francouzského šarmu!
Suroviny
- 500 g cibule
- 100 g stredne tvrdého syra (napr. ementál)
- 100 g kravského syra (napr. gruyère)
- 100 g bravčových lalíčkov
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ, korenie
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať
- čerstvý pečivo na servírovanie
Postup
- Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a osmažíme na panvici s trochou oleja dozlatista.
- Vymačkáme zbytočnú šťavu a necháme cibuľu vychladnúť.
- Sýry nastrúhame na hrubom strúhadle a bravčové lalíčky nakrájame na menšie kúsky.
- Do misky pridáme smotanu na šľahanie a do nej pridáme cibuľu, nakrájané lalíčky a nastrúhané sýry.
- Dobré premiešame a dochutíme soľou a korením.
- Zmes preložíme do vhodného pekáča a pečieme v rúre na 180°C asi 20 minút, kým sa hmota dobre neroztaví a nezačne zlatieť.
- Podávame posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a s kúsokom čerstvého pečiva.




