2. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodnou sýrovou cibulovou polévku s bagetou? Naše snadná a chutná receptura vám krok za krokem ukáže, jak připravit tuto výtečnou polévku plnou lahodného sýru a jemně karamelizovaných cibulí. Neodolatelná kombinace chutí, která zahřeje vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a dopřejte si lahodný zážitek z domácí kuchyně.
Suroviny
- 4 cibule
- 50g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200g tvrdého sýra
- 200ml smetany ke šlehání
- Soľ, pepř
- Olivový olej
- Bageta
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké plátky.
- Na rozehřátém oleji osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte máslo a nechte se rozpustit.
- Přisypte mouku a za stálého míchání osmahněte.
- Pomalu přilijte zeleninový vývar a nechte vařit asi 20 minut.
- Přidejte nastrouhaný sýr a smetanu ke šlehání, promíchejte a nechte provařit dalších 10 minut.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
- Bagetu nakrájejte na plátky, pokapejte olivovým olejem a zapečte v troubě nebo na pánvi.
- Polévku podávejte s křupavou bagetou.




