11. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou recepturu na sýrovou cibulovou polévku s bagetou. Tato tradiční polévka je bohatá na chuť díky sladkým cibulím a sýrové krémovosti. Perfektní pokrm na chladné dny, který jistě potěší každého milovníka sýrů. Podávejte s hrstí nasekané petržele a křupavou bagetou. Získejte recept hned teď a ochutnejte lahodnou a hřejivou sýrovou polévku!
Suroviny
- 500g cibule
- 50g másla
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce hladké mouky
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 150g strouhaného sýra
- sůl a pepř dle chuti
- plátek bagety na jednoho hladového jedlíka
Postup
- Cibuli oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a osmahněte na másle dozlatova.
- Přidejte cukr, sůl a mouku a nechejte chvíli restovat.
- Postupně přilijte zeleninový vývar a nechte vařit asi 20 minut, dokud není cibule měkká.
- Přidejte polovinu sýra a nechte rozpustit.
- Zmixujte polévku do hladké konzistence a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte se zbylým sýrem a plátkem bagety.




