11. 4. 2024
Autor: Roman Žák
sýrová cibulová polévka s bagetou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou recepturu na sýrovou cibulovou polévku s bagetou. Tato tradiční polévka je bohatá na chuť díky sladkým cibulím a sýrové krémovosti. Perfektní pokrm na chladné dny, který jistě potěší každého milovníka sýrů. Podávejte s hrstí nasekané petržele a křupavou bagetou. Získejte recept hned teď a ochutnejte lahodnou a hřejivou sýrovou polévku!

Suroviny

  • 500g cibule
  • 50g másla
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 150g strouhaného sýra
  • sůl a pepř dle chuti
  • plátek bagety na jednoho hladového jedlíka

Postup

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a osmahněte na másle dozlatova.
  2. Přidejte cukr, sůl a mouku a nechejte chvíli restovat.
  3. Postupně přilijte zeleninový vývar a nechte vařit asi 20 minut, dokud není cibule měkká.
  4. Přidejte polovinu sýra a nechte rozpustit.
  5. Zmixujte polévku do hladké konzistence a dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírujte se zbylým sýrem a plátkem bagety.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *