1. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou sýrovou omáčku s vínným fondem, která zároveň osvěží i zahřeje vaše chuťové buňky. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci sýra a vína ve vaší kuchyni! S tímto receptem si jistě zachutnáte.
Suroviny
- 50g másla
- 50g hladké mouky
- 500ml vývaru
- 150ml bílého vína
- 150g strouhaného sýra (např. Gouda nebo Eidam)
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném másle zpěníme mouku, přilijeme vývar a víno.
- Pomalu za občasného míchaní vaříme cca 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme sýr a hořčici, promícháme a necháme sýr rozpustit.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou omáčku můžeme podávat k vařenému těstovinám nebo drůbeži.




