31. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné sýrové quiche Lorraine s křehkým dno a šťavnatou šunkou. Tento tradiční francouzský pokrm je skvělou volbou pro brunch nebo lehký oběd. S podrobným návodem na přípravu a lákavými fotografiemi si tento recept snadno zamilujete!
Suroviny
- 1 krajíc těsta na quiche
- 100 g uzené šunky
- 150 g ementálu
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na quiche dle receptu nebo zakoupené těsto vyválíme a přendáme do formy.
- Na drobné kostičky nakrájíme uzenou šunku a ementál.
- V misce rozšleháme vejce se smetanou, přidáme sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek.
- Na připravené těsto rozprostřeme nakrájenou šunku a sýr.
- Zalijeme směsí se smetanou a vejci.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30-40 minut, dokud quiche zezlátne a nezpevní.
- Po vychladnutí podáváme a můžeme ozdobit bylinkami nebo rajčaty.




