31. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Sýrové quiche Lorraine s šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné sýrové quiche Lorraine s křehkým dno a šťavnatou šunkou. Tento tradiční francouzský pokrm je skvělou volbou pro brunch nebo lehký oběd. S podrobným návodem na přípravu a lákavými fotografiemi si tento recept snadno zamilujete!

Suroviny

  • 1 krajíc těsta na quiche
  • 100 g uzené šunky
  • 150 g ementálu
  • 3 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na quiche dle receptu nebo zakoupené těsto vyválíme a přendáme do formy.
  2. Na drobné kostičky nakrájíme uzenou šunku a ementál.
  3. V misce rozšleháme vejce se smetanou, přidáme sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek.
  4. Na připravené těsto rozprostřeme nakrájenou šunku a sýr.
  5. Zalijeme směsí se smetanou a vejci.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30-40 minut, dokud quiche zezlátne a nezpevní.
  7. Po vychladnutí podáváme a můžeme ozdobit bylinkami nebo rajčaty.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *