25. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné sýrové ravioli se špenátem jako rychlý a chutný pokrm pro celou rodinu. Tato italská specialita spojuje plněné těstoviny s krémovým sýrem a osvěžujícím špenátem pro dokonalou kombinaci chutí. Navíc je příprava tohoto receptu velmi jednoduchá a rychlá, takže ho můžete mít na talíři během chvilky. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a pochutnejte si na výtečné kombinaci sýra a zeleniny!
Suroviny
- 250 g čerstvého těsta na těstoviny
- 200 g špenátu
- 150 g tvrdého sýra (např. parmazán)
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- soľ, pepř, olivový olej
Postup
- Na začátek si připravte špenát. Propláchněte ho pod tekoucí vodou a nakrájejte na menší kusy.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte prolisovaný česnek a na něj nechte chvíli osmažit špenát. Osolte a opepřete podle chuti.
- V míse smíchejte nastrouhaný sýr a vejce, vytvoříte tak náplň na ravioli.
- Těsto na těstoviny rozválejte na tenké pláty a na každý položte lžíci směsi se sýrem a špenátem.
- Z krajů těsta vytvořte ravioli – překlopte těsto, zatlačte kolem náplně, aby se nevytékala.
- Ravioli dejte vařit do osolené vroucí vody a vařte asi 3-4 minuty, dokud nevyplaví na hladinu.
- Hotové ravioli můžete přendat do talíře, pokapat olivovým olejem a posypat čerstvě mletým pepřem.




