Objevte nový způsob, jak si připravit tabbouleh, s touto zdravou a chutnou verzí s quinoou a čerstvými bylinkami. Tento recept je ideální pro lehký oběd nebo jako doplněk k večeři. Quinoa je skvělým zdrojem bílkovin a ve spojení s čerstvou petrželkou, mátou, rajčaty a citronovou šťávou nabízí perfektní kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento snadný recept na tabbouleh s quinoou a osvěžte svůj jídelníček zdravou a výživnou salátovou přílohou!

Suroviny

  • 1 šálek quinoy
  • 2 šálky vody
  • 1 velká svazek petrželky, jemně nasekaná
  • 1/2 svazku máty, jemně nasekané
  • 4 jarní cibulky, nakrájené
  • 3 rajčata, nakrájená na malé kousky
  • Šťáva z 2 citrónů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře

Postup

  • Quinou dejte do cedníku a důkladně propláchněte pod teplou tekoucí vodou.
  • Připravte 2 šálky vody v konvici nebo na plotně, přiveďte k varu a přidejte quinou. Vařte 15 minut, dokud quinoa není měkká a voda se plně nevstřebá.
  • Odstavte quinou z ohně a nechte ji 5 minut odpočívat pod pokličkou. Poté promíchejte vidličkou, aby se zrnka oddělila a quinoa trochu vychladla.
  • Do velké misky přidejte nasekanou petrželku, mátu, jarní cibulky a rajčata.
  • Přidejte ochlazenou quinou do misky s bylinkami a zeleninou.
  • V malé misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř, aby se vytvořil dressing.
  • Hotový dressing nalijte do misky s ostatními ingrediencemi a důkladně promíchejte.
  • Tabbouleh nechte chladit v lednici nejméně 1 hodinu před podáváním, aby se chutě propojily.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *