30. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Tahini dýňová polévka s koriandrem je lahodná a zdravá varianta tradičního receptu. Dýně dodává polévce krémovou konzistenci a lahodnou chuť, zatímco tahini a koriandr přidávají do jídla hloubku a pikantnost. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na skvělém kombinaci chutí!
Suroviny
- 1 malá dýně hokkaido
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 750 ml zeleninového vývaru
- 4 lžíce tahini pasty
- šťáva z 1 citronu
- soľ, korenie
Postup
- Dýni olúpeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kusy.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
- Na oleji zpěníme cibuli a česnek a přidáme kmín a kurkumu. Promícháme a restujeme asi 5 minut.
- Přidáme nakrájenou dýni a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20 minut, než je dýně měkká.
- Přidáme tahini pastu a citronovou šťávu. Přimixujeme tyčovým mixérem na krémovou konzistenci.
- Ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané nasekaným koriandrem.




