26. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tuto lahodnou marockou specialitu – tajine s jehněčím a citronem. Kombinace měkkého masa s osvěžující chutí citronu vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Recept je snadný na přípravu a jistě potěší vaše chuťové buňky. Navíc, tajine je skvělým způsobem, jak si užít tradiční marockou kuchyni přímo z pohodlí vašeho domova. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké neotřelým gastronomickým zážitkem.
Suroviny:
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 1 bio citron
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kostky jehněčího masa a orestujte je z každé strany dozlatova.
- Přidejte všechny koření (kurkuma, skořice, koriandr, kmín), osolte a opepřete.
- Přidejte plátky bio citronu a zalijte trochou vody.
- Poduste jehněčí maso při nízké teplotě asi 1,5 hodiny, dokud maso nebude měkké.
- Pokud je tajine příliš suchý, přidejte trochu vody během vaření.
- Smažte petrželku na olivovém oleji, dokud nezíská křupavou strukturu a ozdobte jí pokrm.
- S tajine podávejte marocký chléb nebo kuskus.




