26. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tajine s jehněčím a citronem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tuto lahodnou marockou specialitu – tajine s jehněčím a citronem. Kombinace měkkého masa s osvěžující chutí citronu vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Recept je snadný na přípravu a jistě potěší vaše chuťové buňky. Navíc, tajine je skvělým způsobem, jak si užít tradiční marockou kuchyni přímo z pohodlí vašeho domova. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké neotřelým gastronomickým zážitkem.

Suroviny:

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 bio citron
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kostky jehněčího masa a orestujte je z každé strany dozlatova.
  3. Přidejte všechny koření (kurkuma, skořice, koriandr, kmín), osolte a opepřete.
  4. Přidejte plátky bio citronu a zalijte trochou vody.
  5. Poduste jehněčí maso při nízké teplotě asi 1,5 hodiny, dokud maso nebude měkké.
  6. Pokud je tajine příliš suchý, přidejte trochu vody během vaření.
  7. Smažte petrželku na olivovém oleji, dokud nezíská křupavou strukturu a ozdobte jí pokrm.
  8. S tajine podávejte marocký chléb nebo kuskus.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *