21. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tajine s jehněčím a sušenými meruňkami, který vás okouzlí exotickými chutěmi. Tento tradiční marocký pokrm spojuje jemné maso jehněčího s sladkými sušenými meruňkami a kořeněnou omáčkou. Dejte svému jíídlu zvláštní chuť a vyzkoušejte tento pokrm plný orientálních vlivů. Váš jídelníček jistě oživíte novými recepty plnými chutí a vůní!
Suroviny
- 500g jehněčího masa, nakrájeného na kousky
- 2 cibule, nakrájené na kolečka
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 špetka safránu
- 500ml kuřecího vývaru
- 100g sušených meruněk
- 100g mandlí
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a jehněčí maso a osmahněte, dokud maso nezezloutne.
- Přidejte všechny koření – skořici, koriandr, kurkumu, zázvor a safrán. Zamíchejte a nechte chvíli restovat.
- Po chvíli zalijte vše kuřecím vývarem a nechte vařit, dokud maso nezměkne.
- Přidejte sušené meruňky a nechte vařit dalších 10 minut.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Dochutíme solí a pepřem.
- Pokud chcete, opečte v pánvi na suchu mandle a posypte jimi tajine před podáváním.




