21. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tajine s jehněčím a sušenými meruňkami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tajine s jehněčím a sušenými meruňkami, který vás okouzlí exotickými chutěmi. Tento tradiční marocký pokrm spojuje jemné maso jehněčího s sladkými sušenými meruňkami a kořeněnou omáčkou. Dejte svému jíídlu zvláštní chuť a vyzkoušejte tento pokrm plný orientálních vlivů. Váš jídelníček jistě oživíte novými recepty plnými chutí a vůní!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa, nakrájeného na kousky
  • 2 cibule, nakrájené na kolečka
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 špetka safránu
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 100g sušených meruněk
  • 100g mandlí
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a jehněčí maso a osmahněte, dokud maso nezezloutne.
  3. Přidejte všechny koření – skořici, koriandr, kurkumu, zázvor a safrán. Zamíchejte a nechte chvíli restovat.
  4. Po chvíli zalijte vše kuřecím vývarem a nechte vařit, dokud maso nezměkne.
  5. Přidejte sušené meruňky a nechte vařit dalších 10 minut.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Dochutíme solí a pepřem.
  8. Pokud chcete, opečte v pánvi na suchu mandle a posypte jimi tajine před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *