9. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tajine s kuřecím masem a citronem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tajine s kuřecím masem a citronem, který vám okoření váš jídelníček. Tato tradiční marocká specialita spojuje chutné kousky kuřecího masa s osvěžujícími plátky citronu a exotickými kořeněnými omáčkami. Připravte si exotické jídlo plné vůní a chutí a dejte svému podnebí novou chuť.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 1/2 čajové lžičky mletého skořice
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • hrst čerstvé nasekané petrželky

Postup

  1. Na začátku si připravte všechny suroviny.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmahněte z obou stran.
  5. Přidejte mleté koření – koriandr, kurkumu, papriku a skořici. Promíchejte a restujte asi další 2 minuty.
  6. Přidejte na kousky nakrájený citron – nejprve zastřihnutý, aby nebyla hořká kůra.
  7. Zalijte asi 250 ml vody nebo vývaru, přidejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Uzavřete poklicí a nechte dusit asi 30-40 minut, dokud maso nezměkne.
  9. S podušeným masem naconněte na talíř a ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *