9. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tajine s kuřecím masem a citronem, který vám okoření váš jídelníček. Tato tradiční marocká specialita spojuje chutné kousky kuřecího masa s osvěžujícími plátky citronu a exotickými kořeněnými omáčkami. Připravte si exotické jídlo plné vůní a chutí a dejte svému podnebí novou chuť.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 citron
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky mletého skořice
- sůl a pepř
- olivový olej
- hrst čerstvé nasekané petrželky
Postup
- Na začátku si připravte všechny suroviny.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na drobné kousky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmahněte z obou stran.
- Přidejte mleté koření – koriandr, kurkumu, papriku a skořici. Promíchejte a restujte asi další 2 minuty.
- Přidejte na kousky nakrájený citron – nejprve zastřihnutý, aby nebyla hořká kůra.
- Zalijte asi 250 ml vody nebo vývaru, přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Uzavřete poklicí a nechte dusit asi 30-40 minut, dokud maso nezměkne.
- S podušeným masem naconněte na talíř a ozdobte nasekanou petrželkou.




