21. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné tamales plněné zeleninou a sýrem. Tento tradiční mexický pokrm z kukuřičné mouky a nádivkou z čerstvé zeleniny a sýra vám rozhodně zaručí neopakovatelný chuťový zážitek. Sledujte jednoduchý recept a připravte si skvělé tamales doma!
Suroviny:
- 2 šálky kukuřičné mouky
- 1 šálek zeleninového vývaru
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 hrnku nakrájených zelenin (např. paprika, cibule, rajčata)
- 1 šálek strouhaného sýra
Postup:
- V misce smíchejte kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, sůl a kmín.
- Pomalu přilévejte zeleninový vývar a olej, aby vzniklo těsto konzistence jako těsto na noky.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a sýr a dobře promíchejte.
- Vezměte si listy kukuřice a na každý dejte lžíci těsta. Zabalte do tvaru tamale a zavážte provázkem.
- Vložte tamale do hrnce se vroucí vodou a vařte přibližně 1 hodinu, dokud nejsou hotové.
- Podávejte teplé s omáčkou nebo zakysanou smetanou.




