Objavte kouzlo libanonské kuchyně s receptem na osvěžující tabbouleh s čerstvou petrželkou! Tento jednoduchý recept spojuje bulgur, čerstvě nasekanou petrželku, rajčata, jarní cibulku a dressing z olivového oleje a citronové šťávy. Ideální jako lehký oběd nebo jako doplněk k vašemu grilování. Vyzkoušejte náš recept a připravte si zdravou a chutnou salátovou přílohu, která osvěží a potěší každého!
Suroviny
- 1 šálek bulguru (jemného)
- 3 šálky nasekané čerstvé petrželky
- 4 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- 3 střední rajčata, nakrájená na kostičky
- Šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička soli
Postup
- Převeďte bulgur do větší mise a zalijte vařící vodou. Nechte stát asi 30 minut, než bulgur absorbuje vodu a změkne. Po změknutí bulgur sceďte a přeneste zpět do mísy.
- Přidejte do mísy nasekanou petrželku, jarní cibulku a rajčata.
- V malé misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Zálivku přidejte do mísy s ostatními ingrediencemi a dobře promíchejte. Všechny suroviny by měly být rovnoměrně pokryty zálivkou.
- Tabbouleh nechte před podáváním nejméně hodinu odpočinout v chladničce, aby se chutě spojily.
- Před podáváním promíchejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte chlazené.




