12. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný teč z dužiny baklažánu a překvapte své chuťové buňky jedinečnou kombinací jemné chuti a křupavosti. S naším receptem na teč z dužiny baklažánu rozhodně nešlápnete vedle!
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 500g mletého masa
- olej, sůl, pepř, mletá paprika
Postup
- Nejdříve nakrájejte baklažány na kostky a nechte je osolené v cedníku odstát asi 30 minut, aby z nich stekla přebytečná hořkost.
- V pánvi osmahněte na oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte mleté maso a restujte, dokud maso není propečené.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a osolené baklažány. Poduste je do měkka.
- Přidejte sůl, pepř a mletou papriku podle chuti.
- Hotový teč podávejte s domácím chlebem nebo s kuskusem.




