Telecí burger s houbovým ragú je lahodná kombinace šťavnatého telecího masa a bohatého houbového ragú. Tento recept zaručuje prvotřídní chuťový zážitek a je skvělou alternativou k tradičním burgerům. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g telecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g smíchaných hub
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- 4 burgerové housky
- salátové listy
- plátky sýra
Postup
- Telecí maso nasekejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte na pánvi s trochou oleje.
- Přidejte houby a osmahněte, dokud neztuhnou.
- Přidejte maso a opečte dozlatova.
- Přidejte rajčatový protlak, tymián, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
- Burgerové housky rozkrojte a zlehka opečte na grilu nebo v troubě.
- Na spodní část housky dejte salátové listy, pak lžíci houbového ragú, plátek sýra, maso a zakončete vrchní částí housky.
- Hotové burgery podávejte s hranolkami nebo zeleninovým salátem.




