11. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Telecí guláš se smetanou je lahodné české jídlo, které svým bohatým a krémovým chuťovým profilem okouzlí každého gurmána. Tento recept kombinuje jemné kousky telecího masa s kořeněnou omáčkou ze smetany, cibule a papriky. Tento lahodný guláš je skvělou volbou pro každodenní rodinný oběd nebo na slavnostnější příležitost. Navíc je příprava tohoto jídla velmi jednoduchá a rychlá. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 600 g telecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 250 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte telecí maso a opékejte dozlatova ze všech stran.
- Přidejte mletou sladkou papriku, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
- Zalijte hovězím vývarem a nechte dusit do měkka.
- Na závěr přidejte smetanu a nechte provařit.
- Podávejte s knedlíkem nebo rýží.




