26. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Telecí líčka se sušenými houbami jsou lahodné a bohaté na chuť recept, který oslní každého milovníka dobrého jídla. Kombinace jemného telecího masa a aromatických sušených hub vytváří neodolatelnou kombinaci chutí. Podle tohoto receptu můžete snadno připravit lahodnou večeři pro celou rodinu nebo své hosty. Nenechte si ujít tuto lahůdku!
Suroviny
- 500g telecích líček
- 50g sušených hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř, kmín
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si sušené houby namočte do teplé vody a nechte je nabobtnat.
- Líčka očistěte a nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete a lehce okořeňte kmínem.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli s česnekem.
- Přidejte nakrájená líčka a restujte dozlatova.
- Přidejte namočené houby včetně vody, ve které se namáčely. Vařte na mírném ohni přibližně 1 hodinu.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.




