26. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Telecí líčka se sušenými houbami
zdroj: Recepty 24/7

Telecí líčka se sušenými houbami jsou lahodné ‍a bohaté na chuť recept, který oslní každého milovníka dobrého jídla. Kombinace ‌jemného telecího masa‍ a aromatických sušených hub vytváří neodolatelnou ⁤kombinaci chutí. Podle tohoto receptu můžete snadno připravit lahodnou večeři pro celou rodinu‍ nebo své hosty.⁤ Nenechte si ⁣ujít tuto lahůdku!​

Suroviny

  • 500g telecích líček
  • 50g sušených hub⁤ (např. žampiony)
  • 1 ‍cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, kmín
  • čerstvá petrželka ⁤na ozdobení

Postup

  1. Nejprve ‌si sušené houby namočte do teplé vody a​ nechte je nabobtnat.
  2. Líčka​ očistěte a nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete ⁢a‍ lehce okořeňte kmínem.
  3. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli s česnekem.
  4. Přidejte nakrájená líčka a restujte dozlatova.
  5. Přidejte namočené ⁣houby včetně vody, ve které se​ namáčely. Vařte‍ na mírném ohni přibližně 1 hodinu.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit ​trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě.
  7. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *