21. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Telecí na smetaně s hříbkami
zdroj: Recepty 24/7

Telecí na smetaně s hříbkami je lahodné a jednoduché pokrm, který ⁢si zamilujete na první kousnutí. Tenderní kousky telecího masa se dusí v nádherně krémové omáčce se smetanou a dochucené aromatickými hříbky. Tento recept je skvělou volbou pro výjimečnou večeři nebo nedělní oběd. Vyzkoušejte​ ho‍ ještě dnes a nechte se unést bohatými chutěmi!

Suroviny

  • 500g telecího masa
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml ​smetany ke vaření
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Telecí⁤ maso nakrájejte na menší kousky a osolte a‌ opepřete.
  2. Hříbky očistěte a nakrájejte na plátky.
  3. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
  4. Na pánvi rozehřejte olej‌ a osmahněte cibuli a česnek.
  5. Přidejte telecí maso a smažte dozlatova.
  6. Poté přidejte hříbky a smažte do měkka.
  7. Nakonec​ zalijte smetanou a ‍povařte do zhoustnutí omáčky.
  8. Porce hotového jídla podávejte ​s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *