21. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Telecí na smetaně s hříbkami je lahodné a jednoduché pokrm, který si zamilujete na první kousnutí. Tenderní kousky telecího masa se dusí v nádherně krémové omáčce se smetanou a dochucené aromatickými hříbky. Tento recept je skvělou volbou pro výjimečnou večeři nebo nedělní oběd. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést bohatými chutěmi!
Suroviny
- 500g telecího masa
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke vaření
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Hříbky očistěte a nakrájejte na plátky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte telecí maso a smažte dozlatova.
- Poté přidejte hříbky a smažte do měkka.
- Nakonec zalijte smetanou a povařte do zhoustnutí omáčky.
- Porce hotového jídla podávejte s rýží nebo bramborem.




