27. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný telecí steak s broskvemi a koprem! Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit chutné jídlo plné jemných chutí. Dejte své chuťové buňky na zážitku a vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes.
Suroviny
- 4 kusy telecích steaků
- 2 broskve
- čerstvý kopr
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte steaky – očistěte je od případného tuku a naklepeme do tloušťky cca 1,5 cm.
- Omyjte broskve a nakrájejte je na tenké plátky.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje.
- Přidejte steaky na pánev a opečte z obou stran podle vaší chuti (pro středně propečené cca 3-4 minuty z každé strany).
- Přidejte na pánev plátky broskví a krájený kopr a nechte chvíli restovat, dokud broskve nezměknou.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Smažené steaky s broskvemi a koprem podávejte ihned, můžete například přidat bramborovou kaši nebo čerstvý salát jako přílohu.




