27. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Telecí tagine s bramborem je lahodné marocké jídlo, které si zamilujete! Kombinace šťavnatého telecího masa, aromatických koření a voňavého bramboru vytvoří neodolatelnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept doma a překvapte své blízké lahodným jídlem plným exotických chutí!
Suroviny
- 600 g telecího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého kmínu
- 400 g brambor
- 400 ml kuřecího vývaru
- šťáva z 1 citronu
- sůl, pepř
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte maso dozlatova. Přidejte cibuli a česnek a krátce restujte.
- Přidejte kurkumu, koriandr, skořici a kmín a promíchejte. Podlijte kuřecím vývarem a vařte asi 30 minut pod pokličkou.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte do hrnce k masu, promíchejte a vařte dalších 20 minut.
- Přidejte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Podávejte teplé.




