17. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné japonské tempuru krevetky s omáčkou soy! Tento recept vám přinese skvělou kombinaci křupavých krevetek obalených v lehkém těstíčku a lahodné omáčky soy. Skvělá chuť a jednoduchá příprava!
Suroviny
- 200g krevetek
- 100g hladké mouky
- 150ml studené vody
- 1 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte krevetky a odstraňte střevo.
- V misce smíchejte mouku, vejce a studenou vodu, dokud nevznikne hladké těsto.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr a sezamový olej a znovu promíchejte.
- Krevetky namočte do těsta a dejte smažit do rozpáleného oleje, dokud nebudou zlatě hnědé a křupavé.
- Hotové tempuru podávejte s dipem ze sójové omáčky.




