Vyzkoušejte lahodný recept na tempuru smažených krevet s omáčkou, který vás okouzlí svou křupavostí a jemným chutě. S návodem na přípravu si jednoduše vychutnáte exotickou chuť japonské kuchyně přímo doma. Zvedněte si náladu a překvapte své chuťové buňky tímto lahodným pokrmem plným kouzla tempury!

Suroviny:

  • 200 g krevet
  • 100 g hlavní mouky
  • 100 g škrobu
  • 1 vejce
  • 200 ml studené vody
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Oloupejte krevety a vyčistěte je.
  2. Připravte těsto: smíchejte hlavní mouku, škrob, vejce, sůl, pepř a postupně přilijte studenou vodu, dokud nedosáhnete konzistence jako na palačinky.
  3. Krevety namáčejte v těstě a smažte je ve vroucím oleji dozlatova.
  4. Nechejte krevety okapat na papírové utěrce.
  5. Podávejte s omáčkou na bázi sójové omáčky a medu s česnekem a limetkovou šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *