Vyzkoušejte lahodný recept na tempuru smažených krevet s omáčkou, který vás okouzlí svou křupavostí a jemným chutě. S návodem na přípravu si jednoduše vychutnáte exotickou chuť japonské kuchyně přímo doma. Zvedněte si náladu a překvapte své chuťové buňky tímto lahodným pokrmem plným kouzla tempury!
Suroviny:
- 200 g krevet
- 100 g hlavní mouky
- 100 g škrobu
- 1 vejce
- 200 ml studené vody
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup:
- Oloupejte krevety a vyčistěte je.
- Připravte těsto: smíchejte hlavní mouku, škrob, vejce, sůl, pepř a postupně přilijte studenou vodu, dokud nedosáhnete konzistence jako na palačinky.
- Krevety namáčejte v těstě a smažte je ve vroucím oleji dozlatova.
- Nechejte krevety okapat na papírové utěrce.
- Podávejte s omáčkou na bázi sójové omáčky a medu s česnekem a limetkovou šťávou.




