25. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Tempura v kombinaci s miso polévkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné japonské menu s tempurou a miso polévkou. Křehké a lehce smažené kousky masa a zeleniny v kombinaci s bohatou a slanou polévkou zaručeně potěší chuťové buňky každého gurmána. Jak na to? Podívejte se na náš recept!

Suroviny:

  • 125g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml studené vody
  • 400g rybího masa (losos, krevety apod.)
  • Sójová omáčka
  • Cukr
  • Rýžový ocet
  • Miso pasta
  • Tofu
  • Kombu (řasy)

Postup:

  1. Smíchejte mouku, vejce a studenou vodu do hladkého těsta. Nechte odpočinout.
  2. Připravte miso polévku: vařte kombu v horké vodě a přidejte miso pastu, tofu a další ingredience dle chuti.
  3. Připravte rybí maso a ponořte ho do těsta.
  4. Ohřejte olej a smažte rybí maso do zlatova.
  5. Servírujte tempuru s miso polévkou a podávejte s rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *