25. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné japonské menu s tempurou a miso polévkou. Křehké a lehce smažené kousky masa a zeleniny v kombinaci s bohatou a slanou polévkou zaručeně potěší chuťové buňky každého gurmána. Jak na to? Podívejte se na náš recept!
Suroviny:
- 125g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml studené vody
- 400g rybího masa (losos, krevety apod.)
- Sójová omáčka
- Cukr
- Rýžový ocet
- Miso pasta
- Tofu
- Kombu (řasy)
Postup:
- Smíchejte mouku, vejce a studenou vodu do hladkého těsta. Nechte odpočinout.
- Připravte miso polévku: vařte kombu v horké vodě a přidejte miso pastu, tofu a další ingredience dle chuti.
- Připravte rybí maso a ponořte ho do těsta.
- Ohřejte olej a smažte rybí maso do zlatova.
- Servírujte tempuru s miso polévkou a podávejte s rýží nebo zeleninou.




