4. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou tempuru z krevet s chutnou omáčkou. Jednoduchý a rychlý recept, který potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 200 g krevet
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml studené vody
- Sójová omáčka
- Rýžový ocet
- Sůl
- Cukr
- Olívanový olej
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku smícháním sójové omáčky s rýžovým octem, solí a cukrem podle chuti.
- Oloupeme krevety a odstraníme střevo.
- V misce smícháme hladkou mouku s vejcem a studenou vodou, dokud není těsto hladké.
- Krevety namočíme do těsta a smažíme ve vroucím oleji do zlatova.
- Hotové krevety osušíme na papírovém ubrousku a podáváme s připravenou omáčkou.




