4. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Tempura z krevet s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodnou tempuru z krevet s chutnou omáčkou. Jednoduchý a rychlý recept, který potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 200 g krevet
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml studené vody
  • Sójová omáčka
  • Rýžový ocet
  • Sůl
  • Cukr
  • Olívanový olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku smícháním sójové omáčky s rýžovým octem, solí a cukrem podle chuti.
  2. Oloupeme krevety a odstraníme střevo.
  3. V misce smícháme hladkou mouku s vejcem a studenou vodou, dokud není těsto hladké.
  4. Krevety namočíme do těsta a smažíme ve vroucím oleji do zlatova.
  5. Hotové krevety osušíme na papírovém ubrousku a podáváme s připravenou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *