20. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Tempura zelenina a krevety
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na lahodnou tempuru zeleninu a krevety. Křupavá a chutná směs zeleniny a mořských plodů smažená v lehkém těstu je ideální jako hlavní chod nebo jako lahodná pochoutka. S tímto receptem si určitě zamilujete japonskou kuchyni! Sledujte krok za krokem návod na přípravu tempury a překvapte své blízké tímto lahodným pokrmem.

Suroviny

  • zelenina podle vlastního výběru (např. cuketa, paprika, cibule)
  • krevety
  • mouka
  • ledová voda
  • sůl
  • olej na smažení

Postup

  1. Pokrájejte zeleninu na menší kousky a zbavte krevet hlaviček a střev.
  2. V misce smíchejte mouku, ledovou vodu a špetku soli, dokud nedostanete hladké těsto.
  3. Ohřejte olej na smažení v hlubokém hrnci nebo pánvi.
  4. Přendejte kousky zeleniny a krevety do těsta a orestujte je ve vroucím oleji, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
  5. Vyjměte je pomocí naběračky a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  6. Podávejte s omáčkou podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *