Připravte si lahodná teriyaki kuřecí stehna na grilu s naším jednoduchým receptem. Marináda plná chutí sojové omáčky, zázvoru a česneku zajistí, že maso bude šťavnaté a plné aromat. Ideální tip pro letní grilovačku! Krok za krokem vás provedeme přípravou této asijské speciality, která oslní každého hosta. Vyzkoušejte náš recept na teriyaki kuřecí stehna a staňte se hvězdou každého grilování!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), nastrouhaný
- Sezamová semínka na posypání
- Čerstvý koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu
- Gril nebo grilovací pánev
Postup
- Ve středně velké misce smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Toto bude vaše teriyaki marináda.
- Kuřecí stehna omyjte a osušte. Poté je v misce obalte marinádou a nechte minimálně 1 hodinu marinovat v chladničce, ideálně přes noc.
- Předehřejte gril na střední teplotu a lehce jej potřete olejem, aby se kuře nepřichytilo.
- Kuřecí stehna vyjměte z marinády a položte na gril. Grilujte každou stranu asi 6-7 minut, nebo dokud nejsou stehna dobře propečená a mají krásnou grilovací kůrčičku.
- Během grilování můžete kuřecí stehna občas potírat zbytkem marinády pro zvýšení chuti.
- Hotová grilovaná kuřecí stehna posypte sezamovými semínky a ozdobte koriandrem nebo jarní cibulkou.
- Podávejte teplé s vaším oblíbeným příloženstvím, například s rýží nebo zeleninou.




