Připravte si lahodná teriyaki kuřecí stehna na grilu s naším jednoduchým receptem. Marináda plná chutí sojové omáčky, zázvoru a česneku zajistí, že maso bude šťavnaté a plné aromat. Ideální tip pro letní grilovačku! Krok za krokem vás provedeme přípravou této asijské speciality, která oslní každého hosta. Vyzkoušejte náš recept na teriyaki kuřecí stehna a staňte se hvězdou každého grilování!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), nastrouhaný
  • Sezamová semínka na posypání
  • Čerstvý koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu
  • Gril nebo grilovací pánev

Postup

  1. Ve středně velké misce smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Toto bude vaše teriyaki marináda.
  2. Kuřecí stehna omyjte a osušte. Poté je v misce obalte marinádou a nechte minimálně 1 hodinu marinovat v chladničce, ideálně přes noc.
  3. Předehřejte gril na střední teplotu a lehce jej potřete olejem, aby se kuře nepřichytilo.
  4. Kuřecí stehna vyjměte z marinády a položte na gril. Grilujte každou stranu asi 6-7 minut, nebo dokud nejsou stehna dobře propečená a mají krásnou grilovací kůrčičku.
  5. Během grilování můžete kuřecí stehna občas potírat zbytkem marinády pro zvýšení chuti.
  6. Hotová grilovaná kuřecí stehna posypte sezamovými semínky a ozdobte koriandrem nebo jarní cibulkou.
  7. Podávejte teplé s vaším oblíbeným příloženstvím, například s rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *