14. 9. 2025
Autor: Michal Němeček
Thajské krevety s česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo thajské kuchyně s tímto jednoduchým receptem na thajské krevety s česnekem. Perfektní kombinace čerstvých krevet, aromatického česneku a exotických bylinek přinese na váš stůl nezapomenutelnou chuť a aroma. Tento rychlý a snadný recept je ideální pro každou příležitost, ať už hledáte lehkou večeři nebo chutný oběd. Nechte se inspirovat thajskou kuchyní a připravte si thajské krevety s česnekem, které oslní nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše hosty. Navíc se dozvíte tipy na podávání a možnosti variací tohoto tradičního receptu.

Suroviny

  • 450 g krevet, oloupaných a vyčištěných
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce oleje (např. sezamový nebo arašídový)
  • Šťáva z 1 limetky
  • Čerstvý koriandr, nasekaný pro ozdobení
  • Světlá čili omáčka podle chuti (volitelné)

Postup

  1. V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
  2. Přidejte nasekaný česnek a restujte dozlatova, ale dejte pozor, aby se nepřipálil.
  3. Přidejte krevety do pánve a smažte je z každé strany asi 2-3 minuty, než zrůžoví.
  4. Smíchejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr do malé misky a dobře promíchejte.
  5. Tuto směs přidejte do pánve k krevetám a dobře promíchejte tak, aby byly krevety rovnoměrně obaleny v omáčce. Vařte další 2 minuty, než se krevety dokonale prohřejí.
  6. Zchlaďte pánev z tepla a přidejte šťávu z limetky. Promíchejte.
  7. Nakonec krevety posypte nasekaným koriandrem a podávejte případně s čili omáčkou pro dodatečnou pikantnost.
  8. Podávejte s rýží nebo nudlemi pro kompletní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *