19. 10. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objevte skvělý recept na thajské kuře s kari, který vás zavede přímo do srdce Thajska! Tento jednoduchý a aromatický pokrm kombinuje svěží thajské bylinky a koření s krémovým kokosovým mlékem. Recept je ideální pro milovníky pikantních a exotických chutí. V našem kroku po kroku návodu se dozvíte, jak na to, aby vaše kuře bylo dokonale šťavnaté a plné chuti. Vyzkoušejte thajské kuře s kari už dnes a přineste trochu Thajska do své kuchyně!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa, nakrájeného na kousky
- 2 lžíce thajské kari pasty (zelené nebo červené dle chuti)
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 malá cuketa, nakrájená na poloviční plátky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička palmového cukru nebo hnědého cukru
- Fresh koriandr pro ozdobu
- Naolejovaná pánvička nebo wok
Postup
- V woku nebo velké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte kuřecí kousky dokud nebudou ze všech stran zlatavé. Vyjměte a odložte.
- Na témže oleji osmažte nadrobno nasekanou cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte kari pastu a chvíli smažte, aby se uvolnily aromata.
- Do směsi přilijte kokosové mléko, dobře promíchejte a přiveďte k varu.
- Následně přidejte osmažené kousky kuřete spolu s cuketou a červenou paprikou. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Ochutnejte a případně doladěte chutě rybí omáčkou a cukrem.
- Podávejte ozdobené listy čerstvého koriandru a servírujte s jasmínovou rýží nebo thajským jasmínovým rýžovým nudlem.




