26. 10. 2025
Autor: Michal Němeček
Thajské kuřecí kari s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutě Thajska s naším receptem na thajské kuřecí kari s kokosem! Tento bohatý a aromatický pokrm kombinuje jemné kousky kuřecího masa, krémové kokosové mléko a exotické kari koření pro dokonalý gastronomický zážitek. Ideální volba pro rychlou a zdravou večeři. Krok za krokem vás provedeme přípravou této lahodné speciality, která potěší každého milovníka asijské kuchyně. Zkuste to a přeneste se na chvíli do slunného Thajska!

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce thajské kari pasty (zelené nebo červené)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžíce palmového cukru nebo hnědého cukru
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • Handful of fresh bazalka nebo koriandr pro ozdobení
  • Rýže nebo rýžové nudle pro podávání

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno, papriku očistěte a nakrájejte na proužky.
  2. Na středně silném ohni rozehřejte trochu oleje v hluboké pánvi nebo woku. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte asi 2 minuty, dokud se cibule nezačne sklíčovat.
  3. Přidejte thajskou kari pastu a krátce orestujte, aby se uvolnily aromaty. Poté přidejte nakrájené kuřecí maso a opečte z každé strany, dokud není maso téměř uvařené.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a smažte další 2 minuty.
  5. Zalijte kokosovým mlékem, přidejte rybí omáčku a cukr. Promíchejte a nechte na mírném ohni vařit asi 10 minut, nebo dokud kuře není plně uvařené a omáčka se trochu nesníží.
  6. Na závěr přidejte limetkovou šťávu a promíchejte. Pokud je potřeba, upravte dochucení.
  7. Podávejte s vařenou rýží nebo rýžovými nudlemi a posypte čerstvými listy bazalky nebo koriandru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *