5. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na tikka masala kuře s aromatickou basmati rýží. Skvělá kombinace koření a kuřecího masa, která vás rozhodně nadchne! Naučte se, jak připravit tento tradiční indický pokrm a ukažte svým blízkým, že domácí jídlo může být stejně chutné jako v restauraci. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři plnou exotických chutí.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku jemně nasekané
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce tikka masala koření
- 400 g rajčat nakrájených na kousky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje nebo másla
- Sůl a pepř dle chuti
- Na přílohu: vařená basmati rýže
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a zázvor a nechte chvíli restovat, dokud nezačnou vydávat vůni.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho dozlatova ze všech stran.
- Přisypte tikka masala koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Přidejte nakrájená rajčata a smetanu ke šlehání.
- Nechejte jídlo provařit a dochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Servírujte teplé s vařenou basmati rýží.




