5. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tikka masala kuře basmati rýže
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na tikka masala kuře s aromatickou basmati rýží. Skvělá kombinace koření a kuřecího masa, která vás rozhodně nadchne! Naučte se, jak připravit tento tradiční indický pokrm a ukažte svým blízkým, že domácí jídlo může být stejně chutné jako v restauraci. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři plnou exotických chutí.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku jemně nasekané
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • 400 g rajčat nakrájených na kousky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Na přílohu: vařená basmati rýže

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nakrájený česnek a zázvor a nechte chvíli restovat, dokud nezačnou vydávat vůni.
  3. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho dozlatova ze všech stran.
  4. Přisypte tikka masala koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  5. Přidejte nakrájená rajčata a smetanu ke šlehání.
  6. Nechejte jídlo provařit a dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  7. Servírujte teplé s vařenou basmati rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *